Πλεονεκτήματα online ασφάλισης

Benefits of online insurance
Ποια τα πλεονεκτήματα από την online ασφάλεια...










Ας δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε με το να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας μέσω διαδυκτύου (online) απο τη πλατφόρμα της insurancemarket.


Τι κερδίζουμε από την online ασφάλεια;

Οικονομία
Άμεση σύγκριση τιμών από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές ώστε να μειώσετε το κόστος σας και να βγείτε κερδισμένοι!

Ευκολία
Με ένα κλικ μπορείτε να ασφαλιστείτε όπου και αν βρίσκεστε, όποια ώρα το θελήσετε! Από τον καναπέ σας ή όταν τη χρειάζεστε άμεσα!

Ταχύτητα
Γρήγορες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Σε λιγότερο από 5' έχετε το συμβόλαιο στο email σας!

Ασφάλεια
Το κυριότερο από όλα είναι η αίσθηση του να ξέρεις πως το αυτοκίνητό σου, η μηχανή σου είναι ασφαλής οτι έχει πιάσει τόπο η επένδυσή σου!

Ποιο είναι το κόστος;

Ο υπολογισμός των ασφαλίστρων (τιμολόγηση) γίνεται ελεύθερα από κάθε ασφαλιστική εταιρεία με βάση τους παράγοντες κινδύνου που έχει αξιολογήσει ως κρίσιμους και σημαντικούς για το σκοπό αυτό.
Ενδεικτικά, οι συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι:

H ηλικία του οδηγού
Εάν είστε νέος οδηγός ή κάτω των 23 ετών ή και τα δύο, θεωρείστε οδηγός υψηλού ρίσκου από τις ασφαλιστικές εταιρείες και επομένως θα πληρώσετε περισσότερα για την ίδια κάλυψη από ότι οι άλλοι οδηγοί (επασφάλιστρο). Όσο πιο νέος και άπειρος είστε, τόσο περισσότερα θα πρέπει να υπολογίζετε ότι θα πληρώσετε.

Πώς μπορώ να μειώσω το κόστος της ασφάλειας για Αυτοκίνητο, Μηχανή, Φορτηγό;


Συγκρίνετε τακτικά
Επωφεληθείτε από τον ανταγωνισμό και δείτε εάν μπορείτε να βρείτε πιο οικονομική ασφάλεια κάνοντας έρευνα αγοράς.
Πριν ανανεώσετε, μπείτε και συγκρίνετε σε 1’ όλη την αγορά για να δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε.

Επιλέξτε προσεκτικά τις καλύψεις
Μελετήστε προσεκτικά τις καλύψεις που έχετε στο συμβόλαιό σας. Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιες είναι σημαντικές για εσάς. 
Για παράδειγμα, μία πολύ χρήσιμη κάλυψη λόγω του μεγάλου αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων είναι η "κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα". 
Επίσης, εάν το όχημά σας είναι καινούριο, πιθανότατα δε χρειάζεστε την κάλυψη οδικής βοήθειας γιατί τις περισσότερες φορές την παρέχει η αντιπροσωπεία για έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς. 
Όσον αφορά τα παλαιότερα οχήματα, ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις προαιρετικές καλύψεις.

Εκπτώσεις ασφάλισης Αυτοκινήτου, Μηχανής, Φορτηγού


Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν σημαντικές ειδικές εκπτώσεις στα τιμολόγια τους εάν ο ασφαλισμένος ανήκει σε μία από τις κάτωθι επαγγελματικές ή άλλες ειδικές κατηγορίες. 
Ανάλογα με την εταιρεία και την κατηγορία οι εκπτώσεις κυμαίνονται έως και 25% χαμηλότερα από τα κανονικά ασφάλιστρα. 
Ειδικότερα:

Έκπτωση Δημοσίων Υπαλλήλων
Ως δημόσιοι υπάλληλοι εννοούνται οι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι Δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε ΔΕΚΟ καθώς και οι Κληρικοί και οι Ιερωμένοι.

Πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα


Ο Ν.489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων
Α. Διοικητικές κυρώσεις 

Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες. 

Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. 
Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1000€ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500€ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250€ για τα δίκυκλα 
Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα. 

Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα


Η ασφάλιση του οχήματός μας είναι υποχρεωτική από τον Νόμο αλλά υπάρχουν οδηγοί που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ευθύνη τους σε περίπτωση ατυχήματος. 
Τα καλά νέα είναι ότι το 2014 ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων μειώθηκε φέτος από 800.000 σε 600.000 ( Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος). 
Τα κακά νέα είναι ότι οι ανασφάλιστοι οδηγοί είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα καθώς είναι πιο απρόσεκτοι και ανεύθυνοι στην εν γένει συμπεριφορά και στάση τους.

Φιλικός Διακανονισμός


Τι είναι το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (Φιλικός Διακανονισμός);
Από την 1η Μαΐου 2000 ετέθη σε ισχύ και στη χώρα μας η συμφωνία άμεσης πληρωμής υλικών ζημιών τροχαίων ατυχημάτων. Το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (Φιλικός Διακανονισμός) είναι συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται, υπό προϋποθέσεις, στις αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων. Είναι ένας τρόπος αποζημίωσης και διαχείρισης των ζημιών υλικών αλλά και μικρών σωματικών βλαβών με τον οποίο επιτυγχάνεται, κατά κύριο λόγο, ταχύτητα και μείωση των δικαστικών διενέξεων. 

Με το Φιλικό Διακανονισμό αυτός που δε φταίει ή στο βαθμό που δε φταίει για το ατύχημα αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία. Διευκρινίζεται ότι αυτή η Συμφωνία μεταξύ των εταιριών δεσμεύει αυτές και μόνον αυτές, πως εάν ο αναίτιος πελάτης δεν συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτής της σύμβασης, δικαιούται να διεκδικήσει την αποζημίωσή του από την Εταιρεία του υπαίτιου, κατά τον έως σήμερα εφαρμοζόμενο τρόπο (κατά το κοινό δηλαδή δίκαιο).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για αποζημιωση από την ασφαλιστική εταιρεία


Η καταβολή αποζημίωσης για κάθε είδους ζημία, προϋποθέτει υποβολή αίτησης αποζημίωσης συνοδευόμενη από τη συγκέντρωση συγκεκριμένων δικαιολογητικών. Γενικά, είναι σκόπιμο να επικοινωνείτε με την εταιρεία που θα σας αποζημιώσει προκειμένου να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση (π.χ. σε περίπτωση υλικών ζημιών ή σωματικών βλαβών).


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο